Szenzoros megfontolások a NILD-es foglalkozásokon

 
Dömötörné Molnár Krisztina, konduktor, mozgásfejlesztő és NILD terapeuta a Szenzoros NILD workshop kidolgozója és oktatója. Krisztina a reflex és szenzoros integráció szintjének felmérésével és fejlesztésével foglalkozik  elsősorban. Óvodás és iskolás korosztályt is vizsgál, fejleszt. 
 Mit jelent és miért fontos a szenzoros integráció?  A tanulás során az érzékszerveinket használjuk, hogy felvegyük az információt a külvilágból és a testünkből. Majd elindul egy bonyolult folyamat, amely segítségével ezeket az ingereket feldolgozzuk. Ezt nevezünk szenzoros integrációnak. A szenzoros NILD workshop-on megismerkedünk a szenzoros integráció fogalmával. A három ősi rendszert vesszük nagyító alá: a vesztibuláris, a proprioceptív és taktilis érzékelést. 
Sajnos a gyerekek a XXI. században keveset mozognak, sokat ülnek, így nagy szükség van ezen rendszerek ingerlésére. Ezért fontos, hogy megértsük működésüket, és probléma esetén segíteni tudjunk a gyerekeknek. 
A workshop segítségével képesek leszünk a három ősi rendszer figyelembe vételével tervezni meg a feladatokat a NILD órára.
 
Mikor? 2024.07.08-09 
Hol? 1194, Budapest, Kisviola u. 44.  (Karácsony Sándor)