A Hátország Egyesület

A Hátország Egyesület (teljes nevén Hátrányos Helyzetűekért Országos Egyesület) 2004-ben alakult. Gyógypedagógusok, pedagógusok és hátrányos helyzetű gyermekeket támogató civilek hozták létre, annak érdekében, hogy minél több gyermek tudja megvalósítani célját, elhívását azáltal, hogy támogatást kap a tanuláshoz. Mivel az Egyesület szakmai vezetője, Jordanidisz Ágnes honosította meg Magyarországon a NILD Tanulási Terápiát, és kapott megbízást a National Institute for Learning Development amerikai intézettől, hogy a térségben terapeutákat képezzen, ezért az Egyesület kidolgozta a magyar NILD pedagógus-továbbképző programot, az amerikai képzés mintájára, és 2006 óta tart akkreditált továbbképzéseket. A NILD Hungary a Közép és Kelet-Európai NILD Szövetség alapítótagja. A szövetségben partnerszervezeteink a romániai NOUS Alapítvány és a vajdasági Fészek Egyesület.

A Hátország Egyesület közhasznú szervezet, és több projektet vezetett magyarországi és határon túli magyar hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése és szociális helyzetének javítása érdekében.

Az egyesület alapító tagjai úgy gondolták, hogy a lehetőségekhez mérten nem csupán a közeli, de a távoli szükségeken is szeretnének segíteni. A múltban többek között támogatták az árva gyermekek tanulását a közép-afrikai Malawiban, 2017 őszétől pedig a Kárpátalján alakuló Bóbita-központ felállításában is részt vettünk. Az egyesület egyik mottója Albert Schweitzer kijelentése:

„A közeli és a távoli szükség gondja nem oltja ki egymást. Időt kell szakítanod, hogy tégy valamit másokért, ha csak egy apróságot is.”


GDPR/ adatkezelési szabályzat:

HATORSZAG_GDPR