Kárpátalja – Bóbita-központ

2017-ben Kárpátalján indítottunk ’Pitypang-plántáló’ (bóbita a pitypang kárpátaljai elnevezése) programot. A kárpátaljai református egyház kezdeményezését folytatva Egyesületünk segítségével létrejött a munkácsi Bóbita-központ, mely egy olyan fejlesztő központ, ahol a pszichológus a fejlesztő pedagógussal karöltve együtt dolgozik a gyermek érzelmi és képességbeli problémáinak orvoslásán. Az Egyesületünk által tartott tanfolyamon 2017 nyarán 18 pedagógus szerezte meg a NILD 1. blokkjának oklevelét. 2019-ben és 2020-ban pedig újabb pedagógusok végezték el az 1. blokkot teljes ösztöndíjjal Kárpátaljáról.

2022-ben a NEA támogatásának köszönhetően Kárpátaljára is ki tudtuk vinni óvópedagógusok számára adaptált NILD-es képzésünket. A képzésen 17 fő vett sikeresen részt. 

A képzések a NEA támogatásával valósult meg.

Amennyiben támogatni szeretné ezt a programunkat: az Ön által meghatározott összeget, kérjük, utalja el a Hátország Egyesület 16200144-18546545 (MagNet) számlaszámára, s a megjegyzés rovatban tüntesse fel: „Bóbita központ„.

 

Beszámoló a központ fejlődéséről » beszamolo_munkacs

 

VAJDASÁG – NIDUS Együtt a Gyermekek

Fejlesztéséért Egyesület

Egyesületünk már több, mint 10 éve kezdte meg együttműködését a NIDUS Egyesülettel a Vajdaságban. Több év kihagyás után 2023 nyarán, a Kárpátaljai missziónkhoz hasonlóan, el tudtuk vinni hozzájuk is a „NILD Tanulási Terápia® az óvodáskor iskolaelőkészítő szakaszában“ képzésünket. A NEA támogatásával idén 16 fő végezte el a képzést. Szeretnénk, ha a jövőben folytathatnánk a képzések, workshopok kivitelét a Vajdaságba, ezért kérjük támogatásukat!

 

Amennyiben támogatni szeretné ezt a programunkat: az Ön által meghatározott összeget, kérjük, utalja el a

Hátország Egyesület 16200144-18546545 (MagNet)

számlaszámára, s a megjegyzés rovatban tüntesse fel: „NIDUS“.

Amennyiben szeretne csatlakozni valamelyik támogatói programunkhoz, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot! Kérjük, támogassa Ön is adója 1%-ával programjainkat.

A Hátrányos Helyzetűekért Országos Egyesület a jövedelemből neki felajánlott 1%-ot a működési alapszabálynak megfelelően, hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztésére fordította és fordítja minden esetben.