• Összeg: 2.000.000 HUF
  • Támogatási időszak: 2022. 01. 01 – 2023. 12. 31.
  • Támogató szerv: BGA Zrt. (Városi Civil Alap), Magyarország Kormánya

Támogatott cél:

A NILD Tanulási Terápiához használt oktatási segédletek gyártását segítő eszközök valamint a gyógypedagógusok munkáját segítő eszközök beszerzése Egyesületünk igyekszik közhasznú tevékenységét folyamatosan bővíteni.

A NILD Tanulási Terápia eredményei miatt egyre népszerűbb Magyarországon is. Mivel a terápia kifejezetten sok segédlettel operál, ezért ezek legyártását szerettük volna egyszerűbbé tenni, azáltal, hogy beszereztük a gyártásukhozszükséges eszközöket valamint intelligencia és egyéb fejlesztőpedagógiai teszteket.

A támogatási összegből megvételre került 3D nyomtató és a hozzá tartozó 3DJake PLA filament, egy A/2-s lamináló gép valamint egy színes nyomtató. Emellett sikerült hazai intelligencia tesztet is vásárolni (a Wechsler Gyermek Intelligenciateszt legújabb változatából), valamint a korszerű, digitális tanulási képességvizsgáló teszteket, hogy ezzel is tudjuk terapeutáink munkáját támogatni. Továbbá a 3DM-H vizsgálóeszköz, amivel az olvasási nehézséggel küzdő tanulókat tudjuk vizsgálni, pontosan meghatározva problémájuk jellemzőit, is beszerzésre került.